Verbouwing en uitbreiding
hoofdvestiging KBK bouwgroep Volendam

De KBK Bouwgroep in Volendam heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een sterk netwerkgerichte organisatie. KBK produceert en ontwikkelt gebouwen met solide en betrouwbare netwerkpartners.

Door het bundelen van expertise kunnen zij hoogwaardige producten (gebouwen, renovaties, restauraties, onderhoud, interieurs) leveren en de kwaliteit borgen. De processen zijn zeer efficiënt ingericht (lean). De ontwikkeling, voorbereiding en communicatie vindt plaats in een kantooromgeving, de feitelijke productie vindt plaats bij toeleveranciers (netwerkpartners) en op de bouwplaats.

Het huidige gebouw van KBK aan de Morseweg 1 kan de nieuwe bedrijfsprocessen niet langer meer faciliteren. Het bestaande gebouw is in de afgelopen decennia gefaseerd gebouwd. De verschillende fasen zijn afleesbaar in de structuur van het gebouw. De huidige ruimtelijk structuur van het gebouw karakteriseert zich door een grote geslotenheid. Het is een typisch kamerkantoor. Doordat het gebouw in verschillende fasen en perioden is gebouwd ontbreekt een visie op de ruimtelijke samenhang. Bij de ontwikkeling die KBK doormaakt hoort een gebouw met een ‘open’ ruimtelijke structuur. Een open ruimtelijke structuur, met de toepassing van transparante scheidingswanden en grotere teamruimten, geeft fysiek vorm aan de nieuwe organisatie opvatting van KBK.

De gevels ondergaan een ingrijpende wijziging in de verschijningsvorm om een eigentijdse uitstraling te krijgen die past bij het ‘nieuwe’ KBK. Van een massa met gaten (kozijnen) in het vlak, naar gevels met grote glasvlakken die omkaderd zijn. De kaders zijn van aluminium. De glasvlakken krijgen een horizontale geleding door het toepassen van forse aluminium dorpels. Verticaal wordt de beglazing structureel bevestigd. De plint van het gebouw wordt uitgevoerd in genuanceerd metselwerk. De bakstenen hebben een maat van 400x100x40 mm. Deze steenmaat draagt bij aan het horizontale karakter van de gevels. In de gevelvlakken van baksteen zien we gevelopeningen als gaten in het vlak. Ter plaatse van de entree wordt het glas binnen de kaders naar voren gehaald. Het glas wordt volledig structureel beglaasd (geen stijlen en dorpels). Het glas krijgt een kleuraccent (grijs-blauw).

De bouw is mei 2017 gestart. De realisatie van dit project wordt gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de bouw blijft het gebouw in gebruik.

kbk exterieur

 

 

concept interieur kbkInterieur (concept) hoofdvestiging KBK bouwgroep Volendam


 Bedrijfsverzamelgebouw
Bellstraat Volendam

Op de hoek Bellstraat-Marconistraat-Wattstraat in Volendam worden een negental bedrijfsruimten gerealiseerd. Aan de Bellstraat komt een kantoorgebouw in twee verdiepingen. Dit gebouw krijgt een hoogte accent en een meer prominente en gedetailleerde gevel en richt zich op de Julianaweg.

De bouw is maart 2017 gestart.

ndb_bellstraat


 Plan kerkzicht
Dorpsstraat 529 Assendelft

Wonen aan het lint van Assendelft met zicht op de prachtige pastorie en indrukwekkende Rooms Katholieke Odulphuskerk. De twee geschakelde nieuwbouwwoningen zijn ontworpen in een karakteristieke stijl passend bij de omgeving.

De verwachting is dat de bouw start in het najaar 2017.

plan kerkzicht assendelft


 Ontwerp villa Volendam


Indoorhal atletiekvereniging Lycurgus Assendelft

Het huidige gebouw, wat geopend is in september 2016, betreft de eerste fase van het totale sportcomplex voor Lycurgus. In het najaar van 2017 zal het gebouw worden uitgebreid met een indoorhal van ruim 3000 m2. In deze hal kunnen alle sporten van Lycurgus binnen worden beoefend. Hiermee ontstaat een atletieksportcomplex wat binnen Nederland zondermeer uniek is.


Vincentius A Paulo kerk
Volendam

De kerktoren en zuidgevel zijn weer in ere hersteld. De restauratie was een technisch project waarbij Kuiper Steur Architecten bouwtechnisch heeft geadviseerd in nauwe samenwerking met Mercuur Bouw en het Bisdom Haarlem.

vincentiuskerk


 Interieurontwerp Villa Volendam


KBK Bouwgroep krantenartikel

KBK Bouwgroep is volop in ontwikkeling. Donderdag 13 juli 2017 werd een nieuw bedrijfspand van de bouwgroep in Purmerend officieel geopend. Kuiper Steur Architecten is intensief bezig met het ontwerp van de hoofdvestiging van KBK aan de Morseweg 1 in Volendam. Zie de link voor het artikel in de Nivo van woensdag 19 juli 2017.

Bekijk hier het volledige krantenartikel.