RGA is een van de grootste herverzekeraars ter wereld, met kantoren in 26 landen. RGA Nederland had al een kantoor op de Zuidas in Amsterdam, wat ook vormgegeven is door Kuiper Steur Architecten, maar dat werd te klein. Bovendien wilde het bedrijf een ruimte met meer uitstraling om de vele bezoekers adequaat te kunnen ontvangen. Die ruimte werd gevonden op de twintigste verdieping van het World Trade Center. Een plek met een schitterend uitzicht.

De opdrachtgever wilde een strak en zakelijk interieur, maar het bedrijf heeft wel hart voor de mensen die er werken. Daarom moest het interieur ook warmte en tactiliteit uitstralen. Dit werd gematerialiseerd door middel van een grote ‘doos’ in het hart van de ruimte, waarmee tevens alle algemene en facilitaire ruimten zijn gedefinieerd. Deze doos is gemaakt van bamboe met een diepe horizontale belijning. In de doos bevinden zich onder meer de receptie met wachtruimte, het multifunctionele lunchcafé, de server- en installatieruimte, de boardroom en de garderobe. Uit de doos zijn hier en daar ‘happen’ gehaald en insneden gemaakt, bijvoorbeeld voor de ontvangstbalie.

Tegenover de doos in bamboe is een lange wand in rood, kleur van het RGA-logo, uitgevoerd. Tegen de wand zijn witte maatwerkkasten gemaakt waarin onder meer de printer en kopieermachines staan. De rood-witte wand is ‘heftig’, maar omdat de rest van het interieur ingetogen is, wordt het dynamisch en visueel interessant. Gepubliceerd in: PI, project & interieur, augustus-september 2016

 

[su_video url=”http://www.kuipersteur.nl/wp-content/uploads/2016/07/RGA_11MB.mp4″ poster=”http://www.kuipersteur.nl/wp-content/uploads/2016/02/8-08-kantoor-Zuidas-Amsterdamkopie.jpg”]